Аякс е изключително близо до привличането на хърватски бранител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Йосип Шутало ще играе за амстердамския гранд през следващия сезон

Ръководството на Аякс най-накрая оформи всички детайли по сделката с Йосип Шутало и той ще може да премине задължителните медицински тестове. Грандът от Амстердам ще плати на Динамо Загреб 21 милиона евро плюс добавени бонуси. Шутало пък ще подпише договор за пет години веднага щом премине медицинските тестове.

От Шутало се интересуваха също тимове от Англия и Италия. В крайна сметка обаче хърватинът избра Аякс заради по-голямото игрово време, което ще получава. Той най-вероятно ще заеме мястото на заминалия в посока Арсенал – Юриен Тимбер. Двамата доста си приличат по качества, тъй като са високи, мощни, бързи и млади, което означава, че ако Шутало успее да се адаптира бързо към футбола в Нидерландия, Тимбер бързо ще бъде забравен.

Покупката на Шутало вдъхва поне малко надежда на феновете на Аякс, които преминават през изключително труден период. През миналата година отборът не успя да спечели титлата в Ередивизи, а през този сезон отборът им започна да се разпада. Редица проспериращи таланти като Едсон Алварес, Юриен Тимбер, Мо Дарами и Калвин Баси напуснаха “Йохан Кройф Арена”. Това накара и капитанът на тима Душан Тадич също да си тръгне, тъй като той не бе доволен, че ръководството оставя ценни играчи да напускат тима всяко лято.