Байерн Мюнхен планира трансфер на английски национал през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд следи ситуацията с звездата на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо

Байерн Мюнхен обмисля привличането на замесилия се в скандал в Манчестър Юнайтед – Джейдън Санчо, като “червените дяволи” обмислят да продадат английския национал през януари.

Смятан за огромен талант, когато бе академията на Манчестър Сити, Санчо напусна Англия в търсене на редовно игрово време в мъжкия футбол и отиде в Бундеслига, където блестеше за Борусия Дортмунд. Ман Юнайтед искаше футболиста от 2019 г., като успя да го вземе през 2021 г. с трансфер на стойност 85 млн. паунда. Две години по-късно може да кажем, че Джейдън Санчо не успя да оправдае очакванията.

Санчо отсъстваше от отбора на Манчестър Юнайтед за няколко месеца през последния сезон, като мениджърът Ерик тен Хаг го изпрати в Нидерландия за рехабилитация. Но когато се завърна, той често правеше слаби игри и не изпъкваше на терена. След като получи само епизодични роли в първите три мача на Манчестър Юнайтед за сезон 2023/24, той напълно отсъстваше от състава за пътуването до Арсенал. Ерик тен Хаг заяви пред репортери, че Санчо не е бил във форма, когато го попитаха защо крилото не е в групата за двубоя.

В категоричен отговор Санчо противоречи на мениджъра си, използвайки Twitter, за да се защити, като каза, че е „изкупителна жертва“. Този публичен спор поставя английския национал в неудобна ситуация на “Олд Трафорд”. И изглежда малко вероятно офанзивният играч да получи основна роля в отбора през този сезон, тъй като Юнайтед подкрепя мениджъра си.

Въпреки че има някои спекулации за възможен интерес от страна на клубове от Саудитска Арабия, Fichajes твърди, че играчът няма намерение да напуска английския клуб в този момент. Той ще остане на “Олд Трафорд”, преди да потърси нова дестинация през зимния трансферен прозорец. Байерн Мюнхен пък е готов да пробва оферта за Санчо. Баварците са „уверени, че Санчо може да възвърне най-доброто си ниво“ в Бундеслигата.