Байерн Мюнхен привлече нов кадър в ръководството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Промяната в тима продължава

Ръководството на Байерн Мюнхен ще има нов член от следващия сезон, съобщават източници близки до клуба. Това ще бъде досегашния спортен директор на австрийския РБ Залцбург Кристф Фройнд.

Фройнд ще замени досегашния директор на баварците Хасан Салихамиджич, който бе освободен от длъжност в самия край на миналия сезон заедно с Олиър Кан. Смята се, че той е бил убеден от Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге да смени клубната си принадлежност. Тази операция на директорите на Байерн бе крита в тайна доста дълго време, което спомогна за по-лесното и осъществяване. Според информациите 46-годишният Фройнд ще започне работа официално на първи септември.

Той ще има нелеката задача да замени Кан и Салихамиджич, които постигнаха доста добри сделки начело на Байерн. В последния сезон обаче двамата взеха доста грешни решения едно, от които според много експерти бе освобождаването от длъжност на Юлиан Нагелсман. Това доведе до скандали преди и без това напрегнатия край на сезона и в крайна сметка Оливър Кан дори не бе допуснат до трибуните на решаващия мач за титлата в последния кръг от сезона. Причината за това според източници близки до клуба е, че той е избухнал и се е държал непристойно, когато е разбрал за уволнението си.