Млад талант на Барселона с нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона отново показва, че мисли за бъдещето си

Младият защитник на Барселона – Алехандро Балде се е съгласил да подпише нов дългогодишен договор, съобщава Фабрицио Романо. Договорът на левия бек ще бъде до 2028 година, като заплатата му ще бъде драстично покачена.

Очаква се Барселона да му постави откупваща клауза, която да не може да бъде платена за да го задържат максимално дълго в клуба. Това е практика на отбора, която им позволява да използват младите си таланти колкото се може повече.

Алехандро Балде направи дебюта си за ,,каталунците” през 2021 година, като бе наложен от сегашния наставник на клуба – Шави. От тогава младият ляв бек е играл в 51 мача като е успял да отбележи 1 гол и да направи цели 7 асистенции. Очаква се през новия сезон да има още повече минути на терена, след като дългогодишният ляв бек на Барселона – Жорди Алба, напусна клуба в края на миналия сезон.

Освен Алехандро Балде, се говори, че и 16-годишният Ламине Ямал също е пред сключване на нов договор. Роденият през 2007 година – Ямал направи дебюта си през изминалия  сезон срещу Реал Бетис като още беше 15-годишен.