Байерн Мюнхен вади милиони за още една звезда от Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изглежда Хари Кейн няма да бъде последният, който ще напусне Острова, за да се присъедини към Бундеслигата

Мениджърът на Байерн Мюнхен Томас Тухел е пожелал дефанзивният полузащитник на Фулъм Жоао Палиня да се присъедини към негови отбор, твърди Bild. Според изданието португалецът ще струва около 60 милиона евро на баварците, което е твърде голяма сума за тях, тъй като те вече купиха Хари Кейн за 100 милиона.

За да финансира трансфера на Палиня, ръководството на Байерн възнамерява да продаде и без това недоволния от игровото си време Райън Гравенберх. От него се интересуват Ливърпул, които ще трябва да подготвят сума от минимум 30 милиона евро, за да се сдобият с подписа на младока.

Мястото на Палиня в състава на Байерн най-вероятно ще бъде до Джошуа Кимих. Изглежда, Томас Тухел възнамерява да играе с двама дефанзивни полузащитници, което ще придаде на отбора му повече стабилност в защита и повече възможности на крайните бранители да се включват в предни позиции в атаките на тима.

Идването на Палиня може би не се харесва единствено на Леон Горецка. Немецът не е сред любимците на Тухел и има сериозен шанс да напусне. До такъв трансфер обаче едва ли ще се случи лятото. По-скоро можем да очакваме трансфер на Горецка през зимата, тъй като доста клубове от Висшата лига се интересуват от неговите услуги.