Байерн не допусна изненада срещу Щутгарт и оглави класирането
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците спечелиха с 3:1 визитата си от 9-ия кръг

Щутгарт допусна загуба с 1:3 от гостуващия Байерн Мюнхен в среща от 9-ия кръг на Бундеслигата. Домакините поведоха в резултата през първото полувреме, но още преди почивката баварците направиха обрат. През вторите 45 минути Дъглас Коста оформи крайното 1:3. Така Байер оглави класирането с 22 точки в актива си. Щутгарт е десети с 11 точки.

Байерн натисна още от началото на двубоя, но късметът покри домакините в 3-ата минута, когато Левандовски засече с глава центриране на Коман, но ударът му намери десния страничен стълб.

Щутгарт изравни играта постепенно, а в 20-ата минута успя и да поведе в резултата. Вамангитука центрира отдясно в наказателното поле, където Танги Кулибали изпревари вратаря Нойер и прати в мрежата на гостите.

Удар на Павар в 24-ата бе избит с вещина от Кобел, а десет по-късно Гнабри стреля във вратаря на домакините.

Фьорстер стреля покрай вратата в 36-ата, а минута по-късно полузащитникът не успя да се възползва от грешка на Люка Ернандес и ударът му бе спасен от Нойер.

Пропуските на домакините бяха наказани в 38-ата, когато Байерн се върна в мача. Кингсли Коман комбинира с Мюлер, след което французинът отправи точен удар и върна равенството в двубоя.

В добавеното време гостите направиха пълен обрат, а автор на втория гол бе Роберт Левандовски.

След почивката баварците отбелязаха още един гол, който падна малко преди края на редовното време, а негов автор бе Дъглас Коста.