Бала: Четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България"

Легендата на българския футбол Красимир Балъков е на мнение, че успехът на националния отбор на Световното първенство в САЩ през 1994-а е основна причина за пропадането на родния футбол. „В крайна сметка четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане. Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да направим една национална концепция. В резултат на това пострадаха няколко поколения български футболисти”, сподели главният мениджър на ЦСКА 1948 в интервю за швейцарските медии.

Бала заяви преди квалификацията с Швейцария, че „кръстоносците“ са фаворит на хартия, но това не означава задължителен успех, като даде няколко примера за това. “На хартия Швейцария е големият фаворит в този мач. Но във футбола нещата невинаги се развиват по начина, по който си мислите. Ювентус отпадна от Порто в Шампионската лига, а след това загуби от Беневенто в Серия А. Оптимист съм за мача. Във футбола винаги трябва да бъдете оптимисти, в противен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме успехи, но в отборите до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето.“

Бившият селекционер на националния отбор коментира работата си в ЦСКА 1948 така: „Ние сме новаци в групата и в момента сме на шесто място. Като сметнете, че разполагаме само с българи и предимно млади играчи в състава си, това е добре. Нямаме нищо срещу чужденците. Това е стратегията на собственика на клуба от години. Искаме да допринесем за по-доброто бъдеще на българския футбол и да обучим младите хора. Наслаждавам се, но разбира се, не е толкова лесно”.