България е редом до футболните джуджета в квалификациите за Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само Гибралтар, Азербайджан, Беларус и Лихтенщайн са по-слаби от нашите национали след първите два кръга

България стартира квалификациите за Евро 2024 с две поражения без отбелязан гол. “Трикоьорите” загубиха с 0:1 от Черна гора и с 0:3 от Унгария в първите си две срещи. След добрите резултати през есента под ръководството на Младен Кръстаич, сякаш имаше очаквания за по-достойно представяне от “лъвовете”. България обаче е редом до футболните джуджета като Гибралтар, Лихтенщайн и Сан Марино след първите два изиграни кръга.

Българският национален отбор е със сходни показатели със Сан Марино след две изиграни срещи в квалификациите. И двата отбора са допуснали по 4 гола и не са вкарали нито един, като са с 0 точки в актива си. По-зле от тях са само отборите на Гибралтар, Азербайджан, Беларус и Лихтенщайн. Последните са се представили най-зле, тъй като имат голова разлика 0:11 след двата мача – Лихтенщайн загуби с 0:4 от Португалия и с 0:7 от Исландия.

Отборите на Албания, Латвия, Естония, Армения, Ирландия, Кипър, Украйна и Литва също нямат спечелена точка до момента, но те са изиграли само по един двубой в квалификационната кампания.

Тимове като Люксембург, Фарьорски острови, Грузия и дори Андора ни превъзхождат като актив след две изиграни срещи – те имат по една спечелена точка, а Косово и Молдова са далеч напред в това отношение – с цели два пункта.