България ще играе контрола с Австралия в Пловдив през септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадион "Христо Ботев" ще приеме родните национали

Българският национален отбор ще играе приятелски мач срещу селекцията на Австралия на 7-и септември в Пловдив. Тогава “лъвовете” почиват в европейските квалификации и тази контрола ще запълни програмата на родните национали.

Обновеният стадион “Христо Ботев” ще посрещне “трикольорите” за двубоя в Австралия. Така серията от домакинства на България в Разград ще бъде прекъсната. От лагера на българския отбор са исакали двубоят да бъде с ден по-рано, за да има ден повече за възстановяване, но няма как да се изпълни желанието им. За момента не е ясен началният час на срещата, като при сключването на договора на двете федерации ще се търси по-късно начало заради топлото време.

По предварителна програма, България трябваше да премери сили с Узбекистан на 6-и септември. Узбеките обаче са отказали срещата, а за сметка на това ще направят турне в САЩ. Отказът на Узбекистан е чудесна новина за Австралия, чийто селекционер Греъм Арнолд търсеше противник за приятелски двубой в началото на септември.

Така феновете на футбола в Пловдив и централните части на страната ще имат възможността да наблюдават националния отбор по футбол срещу класен опонент като Австралия.