Български клуб пусна своя бира – “Шампионско пиво”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Етър предлага на пазара бирата ''Шампионско пиво'' по повод идващата 30-а годишнина от шампионската титла на "виолетовите"

Футболен клуб Етър участва в пускането на нова бира “Шампионско пиво”, на която е марката и логото на “виолетовите” като е произведена от пивоварна “Бритос”. Продуктът от днес се продава по магазините и бе представен от председателя на УС на клуба Деян Куздов, члена на клубната управа Цветомир Бояджиев и оперативния директор на компанията производител на бирата инж. Антон Ненов.

“Вече стартирахме инициатива, с която имаме желание да скъсим дистанцията между футболния клуб и привържениците, като искаме да им предоставим възможност да купуват продукти, с което могат да участват активно във финансирането на клуба. След месните деликатеси сега започваме нов проект – създаването на бира под марката Етър с името “Шампионско пиво”. Тя е по повод идващата 30-а годишнина от шампионската титла”, обяви Деян Куздов.

“За нас бе удоволствие да приемем идеята, защото и нашият колектив сме фенове на Етър. Разработихме рецепта за светло пиво лагер, със специфични качества като хмелов аромат, горчивина и плътност на вкуса. Бирата може да бъде закупена в магазинната мрежа от фирма “Лайтс”, тъй като Светослав Тотев е член на клубната управа. Клубът изработи дизайна. Бутилките са от 330 мл, по-голямата част от приходите ще отиват в клуба, така и ние ще помогнем за развитието на “виолетовите”. Вярвам, че феновете ще одобрят идеята”, заяви Антон Ненов.

“Благодаря на компанията, че приеха това предложение. Футбол и бира е печелившата комбинация в целия свят. Грехота бе да нямаме общ продукт. На етикета има и част от шампионската снимка на Етър, клубната емблема, слоганът е “От фенове за фенове”. Сигурен съм, че това ще бъде един успешен продукт. Жалкото е, че на стадион “Ивайло” още не се допуска публика, но се надяваме, че скоро феновете ще може да присъстват и ще има фензони пред стадиона, където бирата ще се предлага, както и във фенмагазина”, коментира Цветомир Бояджиев.

От днес бирата “Шампионско пиво” вече е в магазинната мрежа, като струва 1 лев.