Български вратар ще играе в клуб от елита на Шотландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Митов продължава кариеата си в Сейнт Джонстън

Шотландският елитен клуб Сейнт Джонстън обяви привличането на българския вратар Димитър Митов. 26-годишният футболист е първото пристигане на отбора през лятото и се присъединява с двугодишен договор.

Димитър Митов разкри, че е отхвърлил предложения от други клубове, за да заиграе за Сейнт Джонстън. Митов, който вече тренира с новите си съотборници, за последно играеше в третодивизионния английски Кеймбридж Юнайтед. Там той изкара 6 години, като за този период изигра 165 мача, като през изминалата кампания имаше важна роля за оставането на отбора в Лига 1 на Англия.

„Имах няколко различни възможности да отида в други клубове, но опцията да дойда тук за напълно различно предизвикателство и е тази, която не можех да отхвърля. Разговорите с мениджъра бяха отлични, той обясни визията си какво иска и това направи решението още по-лесно. Искам да постигна колкото мога повече тук в личен план, но и да помогна на отбора колкото е възможно повече. Това е страхотен клуб и нямам търпение да започна”, заяви Димитър Митов.