Официално: Арсенал привлече Юриен Тимбер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
22-годишният защитник идва на "Емиратс" от Аякс

Арсенал привлече национала на Нидерландия – Юриен Тимбер. “Топчиите” обявиха днес следобед трансфера на защитника на Аякс. Очаква се скоро “артилеристите” да подпишат и с Деклан Райс от Уест Хем.

Сделката за Тимбер е на стойност от 45 млн. + 5 млн. евро под формата на бонуси. 22-годишният защитник подписа дългосрочен договор с „топчиите“, като ще играе за отбора с номер 12.

Юриен Тимбер беше ключов играч за отбора на Аякс, където записа 121 мача във всички състезания, като спечели две титли в лигата и купа на Нидерландия по време на престоя си в тима от Амстердам. Юриен се присъедини към академията на Аякс през 2014 г. с брат си близнак Куинтен, който в момента играе за Фейенорд. Универсалният играч подписа първия си професионален договор за Аякс през 2018 г. и направи дебюта си за първия тим през март 2020 г.

Спортният директор на “топчиите” Еду коментира трансфера: „Ние сме много щастливи да привлечем Юриен в Арсенал. Той е играч, на когото се възхищаваме от дълго време, така че е чест на всички в нашия клуб, които помогнаха това да се случи. Юриен е млад талантлив международен играч, който отговаря на нашата визия да се състезаваме с млад силен отбор.”