Бърнли води в надпреварата за подписа на халф от Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бърнли не смята да спира с новите попълнения през летния трансферен прозорец

Съобщава се, че Бърнли е фаворит за подписа на Алберт Самби Локонга от Арсенал това лято, като ,,виненочервените” се стремят да подсилят състава си в халфовата линия преди началото на новия сезон. Микел Артета позволи на Локонга да отиде под наем в Кристъл Палас през януари, за да е редовен титуляр, но той изигра само 10 мача за ,,орлите”. Липсата на игрово време, накара бившия треньор на Белгия – Роберто Мартинез да остави играча на Арсенал извън състава си за Световното първенство в Катар.

Според Evening Standard, новакът Бърнли е в изгодна позиция да си осигури услугите на Локонга, слагайки край на двугодишния му престой на ,,Емирейтс стейдиъм”. Все още не се знае дали, трансферът няма да е под наем, но по-голям шанс има да бъде постоянен. Босът на ,,виненочервените – Венсан Компани е голям почитател на Локонга, с който бяха заедно в Андерлехт и вярва, че той ще може да осигури високo качество на терена за клуба.

Бърнли вече направиха 9 входящи трансфера това лято, като единствения, който има опит във Висшата лига е Нейтън Редмънд. Ако Локонга дойде на ,,Търф Мор” ще стане вторият такъв.

В последните информации около клуба се говори, че те също се стремят да привлекат нападателя на Саутхемптън – Нейтън Тела с постоянен договор, след като англичанинът прекара сезон 2022-23 под наем при тях.