Барса отми срама от Ел Класико с победа над Юве в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дембеле и Меси бяха точни в дербито на втория кръг на надпреварата, отмениха три гола на Мората

Ювентус допусна поражение с 0:2 от Барселона в дербито на втория кръг в Шампионска лига. „Бианконерите“ бяха без звездата си Кристиано Роналдо, тъй като португалецът все още е в изолация заради положителна проба за коронавирус. Така дългоочакваната среща на между CR7 и Лионел Меси на терена се отлага на този етап. Точни за испанския тим в днешния двубойя бяха Усман Дембеле в 14-ата минута, а Лионел Меси отбеляза от дузпа в добавеното време на втората част. Алваро Мората пък вкара три гола, които обаче бяха отменени заради засади. Барселона взе гълтка въздух след загубеното Ел Класико и оглави Група “G” с 6 точки. Ювентус е втори с 3 точки, а Ференцварош и Динамо (Киев) делят последните позиции с по точка, след като днес завършиха 2:2.

Двубоят започна на високи обороти, като гостите можеха да огорчат „бианконерите“ още във 2-ата минута. Миралем Пянич отправи страхотен удар от голяма дистанция, но Шчесни отрази. Атаката не бе свършила, Гризман получи в наказателното поле и с плътен удар прати в десния страничен стълб.

В 14-ата каталунците поведоха. Меси намери с дълъг пас Дембеле на дясното крило, французинът напредна навътре към вратата, на два пъти смени посоката и пробва изстрел на метри от наказателното поле, топката се отклони от крака на бранител и прелетя над Шчесни, озовавайки се в мрежата.

В ответната атака Мората получи извеждащ пас сам срещу Нето, успя след рикошет да преодолее вратаря и вкара, но попадението бе отменено заради засада.

След половин час игра Мората вкара красив гол след пас на Куадрадо, но пак имаше вдигнат флаг за засада.

Гостите имаха златна възможност за втори гол в 34-ата. Меси нахлу в пеналта на Юве, но реши да комбинира с Дембеле, който тръгна да играе технично и след финт пробва удар, но Шчесни вече бе излезнал и блокира. Топката остана при французина, той върна назад към Гризман, който пък пропусна топката под крака си.

Втората част започна с офанзива на каталунците, които трайно се настаниха в половината на „бианконерите“. В 55-ата обаче домакините стогнаха до гол. Киеза центрира от левия фланг, Де Йонг отклони с глава, но кълбото стигна до Куадрадо, който със странична ножица насочи към Алваро Мората и нападателят вкара за трети път в мача. Последва дълга проверка на гола с ВАР и за трети път Мората бе огорчен – попадението бе отменено.

Педри и Меси на няколко пъти поставиха на сериозно изпитание отбраната на Юве, а в 62-ата аржентинецът не успя да насочи добре от линията на наказателното поле.

В 69-ата пък Кулушевски завърши нападение на домакините с удар над вратата.

Три по-късно Меси слаломира между няколко играчи на Ювентус, но се забави и Данило успя да избие с чист шпагат.

Антоан Гризман можеше да реши всичко в мача в 75-ата, но от чиста позиция би встрани от вратата.

В 85-ата минута Демирал получи втори жълт картон и бе изгонен.

В последната минута от редовното време каталунците получиха правото да изпълнят дузпа, която Меси изпълни точно, оформяйки крайното 0:2.