Барса се отпуши и разпиля Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона се върна на победния път, с успех 4:1 при гостуването си на Виляреал в мач от 34-тия кръг на „Ла Лига“. „Блаугранас“ откри резултата още в 4-тата минута, когато Торес си отбеляза автогол. Жерард Морено обаче изравни в 14-рата.  След още 6, Луис Суарес върна аванса на Барса. В последната минута на полувремето Гризман отбеляза прекрасен гол за 1:3. В 69-тата минута Меси отбеляза още един гол, който бе отменен заради засада. Все пак в 87-тата Ансу Фати вкара гол номер 4 за Барселона.

Мениджърът на „синьо-червените“ Кике Сериен даде шанс на Гризман да се присъедини към звездната атака на Барса до Меси и Суарес. В средата на терена изненадващо влезе Сержи Роберто, а до него Видал и Бускетс.

Наставникът на домакините Хави Кайеха заложи на схема 4-4-2, като на върха на атаката оперираха Жерард Морено и Пако Алкасер.

Още в четвъртата минута гостите откриха. Сержи Роберто се включи в атаката и намери Жорди Алба, който центрира прострелно. Пау Торес опита да изчисти топката, но вместо това я вкара във собствената си врата. Така или иначе, зад него дебнеше Гризман, който бе готов да отбележи с пета.

Ранният гол определено отпуши мача, а атаките заваляха и за двете страни.

В 14-тата Виляреал организира отлична контраатака. Саму Чъквоезе изведе Пако Алкасер зад гърба на защитата, а той обърна към Санти Касорла на задна греда. Ветеранът шутира по тревата, тер Стеген успя да избие топката, но тя попадна в Морено, който мигновено я запрати в мрежата на Барселона.

В 16-тата Луис Суарес проби в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Асенхо успя да отклони топката в корнер. При неговото изпълнение, Пике стреля с глава, а стражът на Виляреал не успя да улови, което създаде суматоха в наказателното поле, но все пак защитата на „жълтата подводница“ се справи със ситуацията.

В 20-тата минута Меси открадна една топка, тръгна да пробива през центъра и подаде към Суарес вляво. „Канибалът“ стреля веднага и отбеляза много красив гол с вътрешен фалц. Коженото кълбо влезе точно в горния десен ъгъл на Асенхо. Голът бе 194-ти за Суарес с екипа на Барса, което го изравни на трето място в класацията за най-добър голмайстор в историята на клуба.

В 36-тата минута Роберто проби и намери Суарес в наказателното поле. Уругваецът стреля , но вратарят на Виляреал успя да избие.

Домакините отговориха с чудесна контраатака, при която Бака шутира силно от малък ъгъл, но тер Стеген спаси.

В ответната атака Гризман проби по лявото крило и прати топката на втора греда към оставения непокрит Видал. Чилиецът стреля много силно, но точно в ръцете на Асенхо.

В края на първата част Барса отбеляза невероятен гол. Меси тръгна да пробива в наказателното поле и, заобграден от трима, върна назад с пета за Гризман. Французинът копна топката и в стил „падащ лист“ прехвърли вратаря за да направи резултата 3:1.

В 58-тата Видал намери Суарес, който можеше да подаде на Гризман, но предпочете да шутира от малък ъгъл и Асенхо отрази.

В 66-тата Меси подаде към Ракитич, който път отклони за Видал. Полузащитникът стеля силно, но вратарят на Виляреал отново бе на ниво. В следващата атака Алаба опита удар в близкия ъгъл, само че Асенхо продължи с добрите си намеси.

В 69-ата Сержи Роберто извади ниска топка за Меси, който с едно докосване я насочи към далечния ъгъл, само че голът бе отменен, след намеса на системата ВАР.

В 81-рата минута Мартин Брейтуейт имаше страхотен шанс, но тръгна да финтира вратаря, който успя да му открадне топката.

В 86-ата юношата Ансу Фати отбеляза за 1:4 след удар по земя във близкия ъгъл. В добавеното време Меси уцели горната греда след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. Последва добавка, при която Асенхо направи поредното си изумително спасяване.