google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид завърши наравно 2:2 при гостуването си на Леганес последния 38-ми кръг на „Ла лига“. Шампионите на Испания откриха още в 9-тата минута с поредния гол на своя капитан – Серхио Рамос. Домакините обаче изравниха в продължението на първата част чрез Браян Хил. В 53-тата минута Асенси върна аванса на “лос меренгес”. Асиле изравни в 79-тата минута. “Краставичарите” натиснаха сериозно в последните минути, но не успяха да отбележат гол, който можеше да ги спаси от изпадане.

Зидан направи множество промени спрямо последния мач, в който „белите“ си подсигуриха титла номер 34. На вратата застана Алфонсо Ареола. Едер Милитао партнираше на Серхио Рамос в сърцето на отбраната . От дясната им страна оперираше Лукас Васкес. А триото в атака бе Маркос Асенсио, Винисиус Жуниор и Карим Бензема, който имаше шанс да се бори с Лео Меси за приза най-добър голмайстор в испанското първенство.

Леганес трябваше да се бори за своето оставане, но момчетата на Хавиер Агире изоставаха с една точка от Селта и трябваше да стискат палци тимът от Виго да изгуби гостуването си на вече изпадналия Еспаньол.

Мачът на стадион „Бутарке“ започна със шампионски шпалир в чест на Реал Мадрид. Момчетата на Зидан получиха заслужените си аплодисменти за спечелената титла, постигната с бруталната серия от 10 поредни победи.

Шампионите стартираха по-активно мача и още в 6-тата минута Феде Валверде шутира мощно от около 25 метра, но стражът на Леганес съумя да избие. Само три по-късно Иско центрира от корнер, а капитанът на Реал Серхио Рамос отбеляза 6-тия си гол, след рестартирането на първенството. Същия брой попадения има и Лионел Меси.

Домакините отговориха с шут на Брайън Хил в 14-тата, но Ареола внимаваше и се справи на ниво.

4 по-късно Бензема имаше добра възможност, но изстрелът му премина над напречната греда.

В продължението на първото полувреме Брайън Хил овладя добре центриране в наказателното поле и с много силен удар от малък ъгъл прокара топката между краката на Алфонсо Ареола, за да изравни резултата.

Второто полувреме започна по същия начин, както и първото, с гол за шампионите. Иско пусна страхотно подаване в наказателното поле за Асенсио, който стреля моментално в долния десен ъгъл за да възстанови преднината на своя тим.

В 69-тата Оскар от Леганес показа чудесен контрол в наказателното поле и стреля в левия ъгъл, но Ареола се намеси по невероятен начин. Играчът на домакините бе и в положение на засада.

Само 5 минути по-късно Асиле шутира от границата на наказателното поле, но бе спрян от блестящо спасяване на вратаря.

В 79-тата Леганес стигна до решителен гол. Джонатан Силва намери Роджър Асиле точно пред вратата, а нападателят нямаше проблем да прати топката в мрежата.

Последваха силни минути за Леганес, тъй като евентуален гол можеше да остави отбора в „Ла лига“. Авилес обаче се отчете с много сериозен пропуск.

В 82-рата минута Реал направи отлична контраатака, при която Брахим Диас излезе на добра позиция, но не уцели вратата.

В 85-тата ВАР се намеси за да разгледа игра с ръка на Лука Йович в наказателното поле на шампионите, но арбитърът реши, че няма основание да отсъди дузпа в полза на „краставичарите“.

Минутка преди края на мача Брахим Диас можеше да донесе победата за “лос меренгес”, но изпусна да се разпише от 13-14 метра.

Стартови състави:

Леганес: Куеяр, Силва, Сиовас, Тарин, Бустинса, Росалес, Хил, Ресио, Амаду, Гарсия, Ману;

Реал Мадрид: Ареола, Лукас, Милитао, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Иско, Асенсио, Бензема, Винисиус;