Барселона и Манчестър Сити се интересуват от нидерландски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата европейски гранда обмислят офера за Шави Симонс през следващото лято

Според изданието 90 Min, отборите на Манчестър Сити и Барселона са заинтересовани да подпишат с Шави Симонс следващото лято. Пари Сен Жермен обаче няма намерение да продаде 20-годишната звезда, тъй като планира бъдещето си с нидерландеца.

Пари Сен Жермен направи изненадващ ход да преподпише с Шави Симонс през лятото и това е сред изгодните сделки в прозореца. Гигантите от Лига 1 упражниха клауза за обратно изкупуване в неговия договор с ПСВ и убедиха 20-годишния футболист в проекта, който градят в Париж.

Симонс се присъедини към РБ Лайпциг под наем веднага, след като премина в ПСЖ, но това решение вече донесе дивиденти. Три гола и четири асистенции в шест мача показват колко великолепна е неговата форма и от ПСЖ биха искали той да продължи с това си представяне.

Докато 20-годишният талант продължава да блести под наем в Лайпциг, клубовете проявяват интерес към привличането му през следващото лято. Манчестър Юнайтед вече бе свързван със Шави Симонс, но сега Манчестър Сити и Барселона се очертават като най-големи претенденти за подписа му.

Манчестър Сити търси млад нападател, който да добави през следващото лято, като други играчи от Бундеслигата – Джамал Мусиала и Флориан Виртц, са свързвани с преминаване на “Етихад”. Симонс също е опция за “гражданите”, но ПСЖ ще иска солидна сума, за да продаде своето бижу.

Барселона също проявява интерес към услугите на нидерландеца. Наистина ще бъде трудно каталунците да вземат младия футболист, като се има предвид и незавидното им финансово положение.