Белингам с коментар за сравненията с Марадона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сравненията с Марадона са прекалени - той е бил много по-добър от мен", заяви английският халф

Английският национал Джуд Белингам е звездата на Реал Мадрид през сезон 2023/24. Само няколко седмици бяха необходими на младия халф след трансфера си от Борусия Дортмунд, за да се превърне в ключов футболист за “белия балет”. Белингам затвърди страхотната си форма, след като отбеляза второто попадение при победата с 3:2 като гост на Наполи в големия сблъсък от Група С на Шампионската лига. Англичанинът вече е сравняван с великия Марадона, но футболистът на Реал Мадрид е здраво стъпил на земята.

„Представянето ми? Не искам да го анализирам, преди да съм изгледал запис на срещата. Щастлив съм и гледам към следващия мач. Когато видях празното пространство реших да се включа и да стрелям. Това бе страхотна вечер. Използвахме възможностите си и победихме“, каза след двубоя Белингам, който бе награден с приза Играч на мача.

По повод своето попадение, Джуд Белингам заяви: „Това може и да е един от най-хубавите голове в кариерата ми. Особено срещу такъв съперник и при тази атмосфера. Сравненията с Марадона обаче са прекалени. Гледал съм документални филми за него и знам, че той е бил много по-добър от мен. Но Винисиус може би е един от най-талантливите играчи във футбола, които съм срещал. По мое мнение той е най-добрият в света. Имаме отлично партньорство“.

Попадението срещу Наполи бе второ за Белингам в Шампионска лига този сезон. Англичанинът вкара победния гол срещу Унион Берлин в първия кръг. Халфът вече има 8 гола в 9 срещи за Реал Мадрид през новия сезон.