Халф на Ливърпул остава с тежко наказание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Къртис Джоунс ще пропусне следващите 3 срещи на "червените" във Висшата лига

Полузащитникът на Ливърпул – Къртис Джоунс, няма да бъде на линия за предстоящите 3 мача на „червените” във Висшата лига. Мърсисайдският клуб се провали в обжалването на червения картон на халфа, получен в двубоя с Тотнъм през изминалия уикенд.

Къртис Джоунс бе пратен под душовете с директен червен картон още през първата част на двубоя на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, в който лондонският клуб спечели с 2:1 по доста спорен начин. Първоначално реферът Саймън Хупър показа само жълт картон на Джоунс, но след намесата на ВАР той бе отменен, а футболистът изгонен.

Двубоят ще се запомни със скандално съдийство, след което организацията на реферите в Англия поднесе своите извинения към Ливърпул, но логично тимът от „Анфийлд” не ги прие. Ливърпул остана с празни ръце от срещата и с това поражение загуби позиции в класирането на Премиър Лийг.

Така Къртис Джоунс ще пропусне двубоите на Ливърпул срещу Брайтън, Евертън и Нотингам Форест от програмата на Висшата лига.

За двубоя с „чайките” в следващия кръг треньорът на “червените” Юрген Клоп няма да може да разчита на португалския национал Диого Жота, който също бе изгонен в двубоя с Тотнъм след 2 жълти картона.