Барселона и ПСЖ постигнаха нечувано приятелско споразумение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата клуба са направили невиждана до момента сделка

Европейските грандове Барселона и ПСЖ са постигнали доста любопитно устно споразумение, съобщава “Goal”. Според изданието двата тима са се разбрали да не си пречат повече по време на трансферния прозорец. Това означава, че ако един от двата тима е в напреднали преговори с даден играч, другия тим няма да се намесва в преговорите и да се опитва да открадне играча. Също тимовете няма да преговарят с играчи от другия отбор без позволението на ръководството на дадения тим.

Причините за това споразумение са много. Враждата между ПСЖ и Барса започна още през 2017, когато парижани купиха Неймар от Барселона за колосалната сума от 222 милиона евро. Това не се хареса на каталунците, които не очакваха, че някой тим ще се реши да плати толкова висока сума за бразилеца.

Следващата случка, която обтегна отношенията между Барса и ПСЖ бе трансфера на Лионел Меси. Парижани предложиха на Лео доста голяма заплата каквато каталунците не можеха да му предложат поради финансовото си положение. Това доведе до напускането на Меси на “Камп Ноу”, което пък от своя страна доведе до много нови проблеми в клуба.

Финалната капка, която преля чашата за Барса дойде това лято, когато ПСЖ отново открадна звезда на каталунците. Става въпрос за Усман Дембеле, който неочаквано съобщи на ръководството, че иска да напусне клуба. ПСЖ действа светкавично и активира откупната клауза в договора на Дембеле, което отново подразни ръководството на Барса.

Именно тези случки от миналото са довели до решението двете страни повече да не правят ходове на трансферния пазар, които пряко да влияят негативно на другата страна. Споразумението обаче не е официално, нито е писмено, то е просто устна, джентълменска договорка между Барселона и Пари Сен Жермен.