Барселона и Реал Мадрид следят един от големите таланти на Селта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
19-годишният халф Уго Сотело е на радара на големите испански клубове

Според испанския журналист Оскар Мендес, отборите на Барселона и Реал Мадрид се интересуват от халфа Уго Сотело. 19-годишната сензация в полузащитата все още не е подписал нов договор със Селта Виго. Небесносините се стремят да го обвържат с нов контракт, след като загубиха Габри Вейга. Междувременно неговата освобождаваща клауза е на стойност едва 10 милиона евро.

Уго Сотело е в Селта Виго повече от десетилетие. Испанецът се присъедини към академията на галисийския клуб като осемгодишен и оттогава се развива с всяка година. И след като бързо се издигна в редиците на Селта Виго, той направи своя дебют в първия отбор през май 2021 г. благодарение на криза с контузии при “келтите”.

Докато Сотело почти не участваше в първия отбор след дебюта си, той може да се превърне в любимец на Рафа Бенитес на “Балаидос”. Младият халф вече игра два пъти този сезон. Няколко клуба вече го следят, включително грандовете Барселона и Реал Мадрид, които са забелязали прогреса на Сотело. Грандовете на Ла Лига са известни с това, че непрекъснато претърсват пазара за невероятни млади таланти. И те също се интересуваха от Габри Вейга, преди да се премести в Саудитска Арабия в шокиращ трансфер.

Селта Виго също имаше желание да обвърже Вейга с нов договор, преди той да избере да продължи кариерата си в Близкия изток. Те са решени да не допускат същата грешка с Уго Сотело. Но интересът на Барса и Реал към футболиста със сигурност ще го накара да обмисли много добре дали да удължи договора си с галисийците.