Борусия Дортмунд трансферира белгийски национал в родината му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Торган Азар премина в отбора на Андерлехт

Белгийският гранд Андерлехт официално обяви трансефера на атакуващия халф Торган Азар, който идва от Борусия Дортмунд. „Жълто-черните“ ще получат 4 млн. евро за правата на 30-годишния белгийски нациоанал. Сделката между двата тима се осъществи броени минути преди затварянето на трансферния прозорец в Белгия.

Белгиецът изкара 4 сезона в Борусия Дортмунд. Торган Азар пристигна на “Сигнал Идуна Парк” през 2019-а година от Борусия Мьонхенгладбах, като струваше на “жълто-черните” 25 милиона евро. Футболистът имаше доста силни периоди с екипа на вестфаленци.

Азар взе участие в 123 мача за „жълто-черните“, като през сезон 2022/23 прекара и кратък период под наем в нидерландския гранд ПСВ Айндховен. Азар се завръща да играе в родината си 9 години по-късно. За последно той се подвизава в Белгия, когато бе част от Варегем в периода между 2012 и 2014 година. Тогава той игра като преотстъпен от Челси, за който така и не записа нито един двубой.

Андерлехт прави силен старт на сезона, като е втори в класирането на белгийската Про Лига след 6 изиграни срещи, записвайки 4 победи, 1 реми и 1 поражение. В клуба се надяват, че Азар може да им помогне да спечелят титлата през настоящата кампания.