Хавиер Тебас: Краят между Меси и испанския футбол беше много тъжен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шефът на Ла Лига хвърли вината върху Барселона за проваленото завръщане на Меси в клуба

Шефът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас отправи обвинения към Барселона за провалилото се завръщане на Лионел Меси на “Камп Ноу”. Той каза че съжалява, че аржентинската легенда няма да завърши своята страхотна кариера в испанския елит.

Припомняме, че Лео Меси беше пред завръщане в Барса през това лято, но в крайна сметка не се разбра с каталунците и предпочете да премине в Интер Маями като свободен агент, след като контрактът му с Пари Сен Жермен. Мнозина фенове на Барса смятат, че Хавиер Тебас е попречил на тима да си върне Лионел Меси. От Барселона винаги са казали, че са направили всичко възможно, за да върнат Лео Меси, но финансовите правила на Ла Лига не са им го позволили.

Хавиер Тебас обаче изрази мнение, че в Барса просто не са успели да се договорят с Меси. Президентът на Ла Лига заяви, че се е надявал Лео да завърши кариерата си по испанските терени.

“Меси няма да приключи кариерата си в Ла Лига, защото Лео и Барселона не постигнаха споразумение. Надявах се той да беше приключил кариерата си в Испания. Това щеше да е по-добре за него, за мен и за Барса. Лионел Меси си има семейство и свой начин на мислене. От няколко години той търси нови преживявания. Иска ми се той да се беше завърнал в Ла Лига така, както се надявах въобще да не беше осъществявал трансфер в ПСЖ. Краят между Меси и испанския футбол беше много тъжен”, заяви босът на испанския футбол.