Барселона и Реал Мадрид следят голяма надежда на сръбския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистът на Партизан - Матия Попович, е желан от испанските грандове

Според информация на изданието Calciomercato, 17-годишният футболист Матия Попович се превръща в един от най-желаните таланти в Европа. Барселона и Реал Мадрид следят младата звезда на Партизан Белград Междувременно изтичащият договор на младежа с “гробарите” може да създаде битка за подписа му в януарския трансферен прозорец.

Матия Попович е в Партизан Белград от ноември 2021 г. и напредва с големи успехи в клуба. Атакуващ полузащитник по позиция, той може да играе и като централен нападател. 17-годишният младеж е технически надарен, като отлично владее топката. В допълнение, младежът притежава нюх пред гола. Попович има страхотен рекорд от 21 гола и 5 асистенции в 25 мача за отбора на Партизан Белград до 17 години.

Добрите изяви на футболиста привлякоха вниманието на няколко големи отбора. Двама от потенциалните му ухажори са Барселона и Реал Мадрид, като Борусия Дортмунд също го държи под око. Барса и Реал често имат общи трансферни цели. Барселона победи Реал Мадрид за подписа на Пабло Торе, докато Лос Бланкос си осигуриха услугите на Ендрик пред каталунския гранд Последните информации свързват двата тима с играчи като Луис Гилерме, Дани Олмо и Естевао Уилиан.

Що се отнася до интереса към Matiq Попович, тийнейджърът от Партизан може да бъде дългосрочно офанзивно попълнение към съставите на първия им отбор. 17-годишният сърбин може да бъде дългосрочният нападател, който Барселона и Реал Мадрид търсят за своите състави.