Заформя се голяма трансферна битка за бразилски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал и Челси ще се състезават с Барселона и Реал Мадрид в надпреварата за подписа на 16-годишния Естевао Уилиан от Палмейрас

Според информация на медията 90min  надпреварата за подписа на бразилската сензация Естевао Уилиан се нажежава. Арсенал и Челси се интересуват от подписа на 16-годишния вундеркинд, а Барселона и Реал Мадрид същ ще се борят за неговия подпис.

Естевао Уилиан, по-известен като Естевао, е най-новото дете чудо, произлязло от легендарната академия на Палмейрас. Бразилският гранд е произвел добре известни звезди като Габриел Жезус. В допълнение, те са дом на много големи таланти в момента като Ендрик, който ще се присъедини към Реал Мадрид през следващата година, и Луис Гилерме.

16-годишният Естевао превзе футбола във възрастовата група в родината си, докато вече участва и за отбора на Бразилия до 20 години. Междувременно тийнейджърът отбеляза два гола и една асистенция в 14 мача досега. Прогресът на Естевао не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко топ клуба на Стария континент.

Барселона и Реал Мадрид очаквано проявяват интерес към него. Спекулации от миналата година дори твърдяха, че Лос Бланкос са имали споразумение да го привлекат. Но нито един клуб все още не е близо до осигуряването на услугите на Естевао, въпреки че последните актуализации сочат, че младежът има желание да се присъедини към Барселона.

Барселона и Реал Мадрид са изправени пред сериозна конкуренция от Арсенал и Челси за 16-годишното бразилско дете чудо. Двата гранда от Висшата лига наблюдават младата звезда. Освен това Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед също проявяват голям интерес към него. Но тъй като Арсенал и Челси вече имат крила от световна класа в съставите си, Естевао може да трябва да изчака времето си в лондонските клубове.