Барселона и Реал Мадрид в битка за бразилски нападател от Флуминензе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона и Реал Мадрид са сред клубовете, желаещи да подпишат 17-годишния бразилски нападател Кауа Елиаш

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, младият нападател Кауа Елиаш е популярна фигура на трансферния пазар. Барселона и Реал Мадрид се интересуват от подписа на 17-годишния нападател от Флуминензе през летния трансферен прозорец.

Кауа Елиаш е най-новата бразилска млада звезда, която придобива известност сред европейските клубове. Той се обучава в школи в родината си, въпреки че първоначално се занимаваше с футзал. Възможността да се присъедини към младежката дивизия на Флуминензе дойде през 2016 г., а той е в клуба от 2017 г.

17-годишният играч се издигна в йерархията на Флуминензе, представяйки няколко юношески отбора на клуба. Той също така проби в състава на първия отбор на Флуминензе, като направи своя дебют в турнира Копа Либертадорес миналата година.

Кауа Елиаш привлече вниманието на няколко големи отбора в Европа с подвизите си във футбола във възрастовата си група в Бразилия. Младежът за първи път се появи на радара на Барселона миналата година. Действащият шампион на Ла Лига продължава да се интересува от тийнейджъра, като Реал Мадрид се присъедини към надпреварата за подписа му.

Барселона и Реал Мадрид напоследък често се борят един с друг за бразилски таланти, включително Витор Роке и Ендрик. Междувременно Кауа Елиаш може да се премести в европейски клуб през летния трансферен прозорец, тъй като ще навърши 18 години през март.