Барселона излъга Порто за нов успех в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците отново не допуснаха гол, Феран Торес им донесе трите точки на "Ещадио до Драгао"

Барселона постигна минимална победа с 1:0 като гост на Порто в среща от втория кръг на група Н в Шампионска лига. В герой за каталунците се превърна Феран Торес, който наказа грешка на съперника в края на първото полувреме. Тимът на Шави доигра последните минути в намален състав, след като Гави бе изгонен.

Така Барса записа втора поредна победа в груповата фаза на ШЛ и отново запази суха мрежа, след като в първия кръг разби Антверп с 5:0. Порто пък допусна първо поражение в надпреварата и остана с 3 точки в актива си на 2-рата позиция, докато каталунският гранд е лидер с 6 пункта.

Двубоят не се развиваше много добре за Барса, като се има предвид и факта, че Роберт Левандовски получи контузия. В 34-ата минута полският голаджия бе заменен от Феран Торес.

Именно Феран обаче изведе Барселона напред в резултата. Гюндоган изведе Феран Торес сам срещу вратаря и офанзивният футболист се разписа за 0:1.

В началото на второто полувреме Жоао Марио пропусна за домакините. Малко след това Уендел бе спрян от Тер Стеген. Порто продължи да бъде по-активният тим и създаде нов шанс, но Мехди Тереми не успя да преодолее стража на каталунците.

В 77-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Порто. След намесата на ВАР обаче 11-метровият наказателен удар бе отменен.

В 83-ата минута попадение на Мехди Тареми не бе зачетено поради засада. Порто създаваше шанс след шанс но така и изравнителният гол не падна.

В добавеното време Гави бе изгонен за втори жълт картон. Младият халф ще пропусне следващия двубой на тима срещу Шахтьор Донецк.