Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще наддават за Тиаго Алмада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата гранда от Висшата лига се интересуват от услугите на 22-годишния атакуващ полузащитник на Атланта Юнайтед

Според информация на изданието Fichajes, Манчестър Юнайтед и Ливърпул изявяват голямо желание да имат аржентинския халф Тиаго Алмада в редиците си. 22-годишният атакуващ полузащитник си изгради име през последните 12 месеца и към услугите му има голям интерес от цяла Европа.

Алмада премина през редиците на Велес Сарсфийлд, преди да се присъедини към тима на Атланта Юнайтед през зимата на 2022 г. и да заиграе в МЛС. Халфът става все по-силен, откакто облече екипа на американския клуб. Впечатляващото представяне на 22-годишния играч също му спечели място в предварителния състав на Аржентина за световното първенство миналата година.

Докато той не беше част от отбора на Аржентина, който трябваше да участва на Световното в Катар. 22-годишният играч беше повикан да замени контузения Хоакин Кореа в отбора и в крайна сметка изигра роля в това южноамериканската нация да спечели най-големия трофей в световния футбол.

Алмада жъне успехи и на клубно ниво. В настоящия сезон на МЛС, халфът участва в 28 мача за Атланта Юнайтед и успя да допринесе за 24 гола. Атакуващият полузащитник е успял да намери мрежата 10 пъти, като има и 14 асистенции. Изявите му привлякоха вниманието на Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

И двата английски клуба следят Тиаго Алмада от известно време. Те вярват, че той има потенциала да стане страхотен играч в близко бъдеще. В резултат на това Ливърпул и Ман Юнайтед искат да се възползват от неговите услуги и се очаква да наддават за подписа на аржентинския национал.