Страхотен Нюкасъл разби ПСЖ и поведе в група F на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" постигнаха първия си успех в турнира от 20 години насам

Нюкасъл срази Пари Сен Жермен с 4:1 на “Сейнт Джеймсис Парк” в среща от втория кръг на група F в Шампионска лига. Възпитаниците на Еди Хоу изиграха страхотен двубой и заслужиха първия си успех в турнира. С трите точки тимът на Нюкасъл оглави групата и вече има 4 пункта, докато парижани останаха с 3 на второто място.

Нюкасъл се представи вдъхновено, показа агресия от първата минута и имаше успеваемост пред гола, за да срази френския шампион. Еди Хоу и неговите футболисти, както и феновете на “свраките”, дълго ще помнят тази невероятна вечер.

“Джордитата” откриха резултата в 17-ата минута чрез Мигел Алмирон. Парагвайският халф получи подаване от Александър Исак и се разписа за 1:0.

В 39-ата минута Дан Бърн удвои аванса на домакините. Бранителят вкара с глава след подаване на Бруно Гимараеш. Попадението бе разгледано за засада с ВАР, но всичко бе редовно. Първото полувреме завърши с комфортен аванс за английския тим.

Пет минути след началото на второто полувреме домакините направиха преднината си класическа. Киърън Трипиър пусна страхотен пас за Шон Лонгстаф, който с мощен удар преодоля Донарума – 3:0.

В 56-ата минута ПСЖ върна едно попадение чрез Люка Ернандес. Бранителят се разписа след асистенция на младока Уорън Заире-Емъри.

Защитата на “свраките” тотално неутрализира Килиан Мбапе. В 77-ата минута Усман Дембеле стреля покрай вратата на съперника.

В добавеното време падна и последното попадение в двубоя. Фабиан Шер засече подаване на Джейкъб Мърфи и оформи крайния резултат 4:1.

В следващия кръг на Шампионска лига, тимът на Еди Хоу приема Борусия Дортмунд в търсене на нова победа. Тази вечер “жълто-черните” направиха реми 0:0 у дома срещу Милан и спечелиха първа точка в група F. “Росонерите” пък са 3-ти в класирането с 2 пункта.