Барселона обмисля привличането на белгийски нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лоис Опенда може да замени Левандовски на върха на атаката на каталунците

Според информация на испанското издание Fichajes, Лоис Опенда е обект на интерес от тима на Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига търсят нов нападател, с който да се подсилят през летния трансферен прозорец на 2024 г. Така футболистът на РБ Лайпциг се очертава като една от целите на каталунците.

Опенда се представя много добре, откакто се присъедини към РБ Лайпциг от Ланс през изминалото лято. Гигантите от Бундеслигата платиха рекордните за клуба 43 милиона евро, за да осигурят услугите му. И белгийският национал бележи голове за забавление на “Ред Бул Арена”.

23-годишният нападател има 14 гола и 4 асистенции в 24 мача досега този сезон за РБ Лайпциг. Междувременно Опенда прогресира и на международната сцена, въпреки че е зад Ромелу Лукаку при избора на централен нападател на Белгия. Прогресът на младежа в клуба от Бундеслигата не остана незабелязан и грандове от Висшата лига, както и Барселона, се прицелиха в него.

В Барса мислят за заместник на Левандовски, след като полякът се представя слабо през този сезон. Барселона ще приветства пристигането на Витор Роке през януарския трансферен прозорец. Bразилският национал обаче все още е тийнейджър и не е готов да стане безспорен първи избор на нападател на каталунците. Затова Лоис Опенда е важна трансферна цел за “блаугранас” и клубът ще се опита да го привлече през 2024 г.