Нова тежка контузия в Реал Мадрид – сезонът за Алаба приключи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Австрийският национал е под въпрос и за Евро 2024

Защитникът на Реал Мадрид Дейвид Алаба е аут до края на сезона поради тежка контузия. Дори е доста възможно австриецът да пропусне Европейското първенство в Германия.

Бранителят на “белия балет” е скъсал кръстни връзки в коляното по време мача срещу Виляреал в неделя. Алаба ще бъде опериран и ще има нужда от най-малко 7-8 месеца, за да се възстанови.

Австрийският национал започна като титуляр срешу “жълтата подводница”, но напусна още през първото полувреме. Очаква се Алаба да се възстановява около 8 месеца, поради което в Австрия надали ще могат да разчитат на него.

Определено на Реал Мадрид не им върви този сезон. Травмата на Алаба е третата подобна контузия в тима на “лос бланкос”, като тя също е свързана със защитник. Заради сходни проблеми аут отдавна са вратарят Тибо Куртоа и централният бранител Едер Милитао.

След контузията на австрийския национал, Карло Анчелоти може да разчита само на Антонио Рюдигер и Начо Фернандес като централни бранители. Почти сигурно през януари Реал Мадрид ще привлече нов централен защитник.