Барселона преговаря със защитник на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният директор на каталунците Деко се е свързал с представителите на Джереми Фримпонг

Барселона продължава да има интерес към защитника на Байер Леверкузен – Джереми Фримпонг. Сортният директор на каталунския клуб Деко наскоро се свърза с представителите на нидерландеца. Междувременно се твърди, че клубът от Бундеслигата ще поиска около 30 милиона евро, за да се раздели с 22-годишния краен защитник.

Джереми Фримпонг направи значителен прогрес, откакто се присъедини към Байер Леверкузен от Селтик през януари 2021 г. Обещаващ десен бек, когато се премести на “БайАрена”, нидерландецът се утвърди като един от най-добрите млади таланти в Бундеслигата и се превърна в ключов играч за “аспирините”.

22-годишният играч се наслади на отличен сезон 2022/23, като допринесе за 20 гола в 48 мача. Фримпонг вкара 9 попадения, като същевременно направи 11 асистенции за Байер Леверкузен. И прогресът на младежа в клуба от Бундеслигата не остана незабелязан, като няколко големи клуба, включително Барселона, насочиха поглед към него.

Джереми Фримпонг е в полезрението на ръководителите на Барселона от няколко месеца. Каталунският гранд все още не е подписал с десен бек, така че младият краен бранител е важна трансферна цел за тях. Сега изглежда, че спортният директор на Барселона Деко води преговори за привличането на футболиста, който е оценен на около 30 млн. евро.