Елитен съдия на УЕФА е новият шеф на реферите в България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Давид Борбалан, с близо 300 ръководени мача в Ла Лига и турнирите на УЕФА, е новият председател на Съдийската комисия към БФС

Реферите в българския футбол имат нов шеф – това е именитият бивш испански съдия Давид Фернандес Борбалан. Той заема поста председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

Президентът на БФС Борислав Михайлов е отправил покана към бившия рефер от испанската Ла Лига. Днес двамата подписаха договор за срок от 2 спортно-състезателни сезона, се казва в изявление на Българския футболен съюз в своя уеб сайт.

Борбалан е сред най-реномираните имена в испанското съдийство като има дългогодишна практика в Ла Лига. Той е реферирал около 300 мача в испанското първенство и турнирите на УЕФА, част е от Елитното ниво на съдиите на европейската футболна централа. Борбалан изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 г., а през последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА.

Преди няколко месеца испанецът бе в България по покана на футболния съюз за традиционния зимен семинар на родните съдии.

„Назначението на специалист от такъв ранг е поредно доказателство за уважението, с което се ползва българския футбол в Европа. Убеден съм, че с неговия опит и експертиза българското съдийство ще се развие в положителна посока. Искрено му желая успех, защото добрите резултати в работата му ще са от полза на целия българския футбол“, казва Борислав Михайлов.

Предстои да видим дали след идването на Давид Фернандес Борбалан качеството на съдийството в България ще се подобри.