Барселона продава Ансу Фати през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд ще даде приоритет на продажбата на Ансу Фати през летния трансферен прозорец и ще поиска 30 милиона евро, за да се раздели с него

Според информация на испанското издание SPORT, Ансу Фати няма дългосрочно бъдеще в тима на Барселона. Действащият шампион в Ла Лига е готов да се раздели с 21-годишния играч през летния трансферен прозорец. И те ще поискат около 30 милиона евро, за да го продадат за постоянно преди старта на сезон 2024/25.

Ансу Фати претърпя спад на нивото на представвяне, след като избухна на сцената като тийнейджър. Испанският национал дебютира за първия отбор на Барселона през август 2019 г. На 16 години и 298 дни той стана вторият най-млад играч, дебютирал за клуба. Но проблемите с травми го тормозят през последното половин десетилетие и нивото му на игра падна. И така, докато 21-годишният футболист игра редовно за Барселона през миналия сезон, едва ли беше изненадващо, когато те решиха да го дадат под наем през летния трансферен прозорец. Няколко клуба искаха да подпишат с Ансу Фати, преди Брайтън да си осигури услугите му в изненадващ трансфер.

Фати е приличен за “чайките” досега този сезон, записвайки четири гола и една асистенция само за 667 минути игрово време. Но проблемите с контузии го последваха в Англия. Междувременно младежът няма дългосрочно бъдеще с Барселона. Клубът е решил да продаде окончателно Фати през 2024 г. Последната актуализация на SPORT потвърждава това твърдение, като Барса дава приоритет на продажбата му през летния трансферен прозорец и ще искат 30 млн. евро за правата му.