google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" има сериозен интерес към Лени Йоро

Според информация на испанското издание MARCA, Лени Йоро е попаднал на радара на Реал Мадрид. “Лос бланкос” се стремят да подпишат с френската сензация като дългосрочно решение за поста на централен бранител. И те са изпратили запитване за талантливия футблист на Лил, който ще струва около 60 милиона евро.

Лени Йоро се утвърди като един от най-добрите млади бранители в света през последните 12 месеца. Тийнейджърът направи своя дебют в първия отбор на “песовете” като 16-годишен към края на сезон 2021/22. И оттогава той напредва с бързи стъпки, превръщайки се във важна фигура за Лил.

Френският клуб има изключителен резултат в защита този сезон, особено през 2024 г., като не допусна нито един гол през тази година. Йоро изигра ролята си в тази стабилност на защитата, като е записал три гола в 26 мача досега този сезон. Междувременно добрите изяви на младежа не остава незабелязани.

Няколко клуба от висок ранг са насочили поглед към Йоро. Челси наскоро изпрати скаути, за да го наблюдават в действие. Ман Юнайтед и Ливърпул също следят играча. Но в битката за подписа му ще влезе и Реал Мадрид. “Белият балет” смята да инвестира в млад централен бранител и Лени Йоро се очертава като сериозна трансферна цел. “Кралският клуб” се е свързал с Лил, за да поиска информация за френския футболист и при какви условия може да го привлече.