Реал Мадрид се насочва към защитник на Лил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" има сериозен интерес към Лени Йоро

Според информация на испанското издание MARCA, Лени Йоро е попаднал на радара на Реал Мадрид. “Лос бланкос” се стремят да подпишат с френската сензация като дългосрочно решение за поста на централен бранител. И те са изпратили запитване за талантливия футблист на Лил, който ще струва около 60 милиона евро.

Лени Йоро се утвърди като един от най-добрите млади бранители в света през последните 12 месеца. Тийнейджърът направи своя дебют в първия отбор на “песовете” като 16-годишен към края на сезон 2021/22. И оттогава той напредва с бързи стъпки, превръщайки се във важна фигура за Лил.

Френският клуб има изключителен резултат в защита този сезон, особено през 2024 г., като не допусна нито един гол през тази година. Йоро изигра ролята си в тази стабилност на защитата, като е записал три гола в 26 мача досега този сезон. Междувременно добрите изяви на младежа не остава незабелязани.

Няколко клуба от висок ранг са насочили поглед към Йоро. Челси наскоро изпрати скаути, за да го наблюдават в действие. Ман Юнайтед и Ливърпул също следят играча. Но в битката за подписа му ще влезе и Реал Мадрид. “Белият балет” смята да инвестира в млад централен бранител и Лени Йоро се очертава като сериозна трансферна цел. “Кралският клуб” се е свързал с Лил, за да поиска информация за френския футболист и при какви условия може да го привлече.