Барселона се добра до точка срещу Райо Валекано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Автогол спаси каталунците от поражение срещу "пчеличките"

Срещата между Райо Валекано и Барселона от 14-ия кръг на Ла Лига приключи при резултат 1:1. За водения от Шави отбор това бе доста неприятен резултат, тъй като каталунците може да изостанат още повече от първото място в испанското първенство. В момента Барса събра 31 точки и е на три пункта зад лидера Жирона, който е с мач по-малко.

Барселона дори бе близо до поражението срещу Райо Валекано, но в 82-рата минута каталунският гранд вкара изравнителен гол. Алехандро Балде центрира в пеналта на съперника, а Флориан Лежюн се опита да попречи на Левандовски да играе с топката, но вместо това я прати в мрежата.

Райо Валекано изигра доста добър двубой пред своите фенове и може да съжалява, че не спечели. “Пчеличките” поведоха в 39-ата минута на срещата с попадение на Унай Лопес.

Барса имаше шанс да изравни в началото на втората част, но удар с глава на Педри премина покрай вратата на съперника.

Десет минути след това гостите искаха дузпа, но главният рефер бе на друго мнение. Все пак Барселона натисна съперника и с автогола на Лежюн в заключителните минути стигна до точка от този мач.

В следващия си мач Барселона приема Порто в Шампионска лига на 28 ноември, а месец декември за каталунците стартира с дерби срещу Атлетико Мадрид у дома.