Ман Сити и Ливърпул не излъчиха победител в дербито на “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" изпуснаха победата срещу отбора на Юрген Клоп, Ерлинг Холанд с гол номер 50 в английския елит

Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул направиха равенство 1:1 в дербито на 13-ия кръг на английската Висша лига. Ерлинг Холанд и Трент Александър-Арнолд отбелязаха попаденията в срещата на “Етихад”.

След това реми отборът на Ман Сити събра актив от 29 точки и е с една повече от втория Ливърпул. Арсенал може да оглави класирането на Премиър Лийг, ако спечели срещу Брентфорд по-късно днес.

Тимът на Пеп Гуардиола поведе в резултата в 27-ата минута, когато Нейтън Ейк намери Ерлинг Холанд и норвежкият голаджия вкара за 1:0 в полза на домакините. Попадението за норвежеца бе 50-то за него във Висшата лига. Той записа записа името си със златни букви в историята на Премиър Лийг, след като направи този рекорд в само 48 срещи.

В 36-ата минута Дарвин Нунес пропусна добър шанс за Ливърпул за изравнитлен гол. В края на полувремето пък Алисон се намеси чудесно при удар на Фил Фоудън и резулатът остана непроменен.

В средата на второто полувреме Рубен Диаш вкара попадение за Сити, но голът бе отменен поради фаул в атака срещу Алисон. В 79-ата минута Холанд не успя да направи резултата 2:0 в полза на домакините.

Ливърпул използва своя шанс секунди след това и изравни. Мохамед Салах комбинира с Трент Александър-Арнолд, който с чудесен удар се разписа за 1:1.

В 88-ата минута гол на Мануел Аканджи бе отменен поради нарушение в нападение. Така Ман Сити не успя да спечели втори пореден двубой във Висшата лига, след като преди паузата направи 4:4 при визитата на Челси.