Барселона се провали в опита си да привлече звезда на Аякс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мохамед Кудус няма да премине при каталунците

Според информация на испанското издание SPORT, ганайският национал Мохамед Кудус е обект на интерес от страна на испанския шампион Барселона. Каталунците са направили предложение към Аякс да подпишат с футболиста при първоначална сделка за наем. Офертата е имала и клауза за задължително закупуване, но Аякс не е приел предложението, като цената на играча е 40 милиона евро.

Мохамед Кудус постигна големи успехи, откакто се присъедини към Аякс от датския клуб Нордселанд преди три години. На 23-годишния футболист му отне известно време, за да започне да впечатлява в нидерландския тим, но избухна със страхотна кампания 2022/23. Той вкара 18 гола и даде 7 асистенции в 42 двубоя през миналия сезон.

Кудус започна силно сезон 2023/24, като отбеляза веднъж и даде една асистенция в две срещи досега. Но бъдещето на универсалния нападател е несигурно, като е свързван с напускане на Аякс и е трансферна цел на Барселона, Уест Хем, Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед.

Барселона вече са направили оферта, но Аякс далеч не е впечатлен от предложението. Нидерландският гранд оценява ганайския национал на около 40 милиона евро. Но Барселона е възможно да не може да си позволи да плати близо 40 милиона евро, за да осигури услугите на Кудус това лято поради безкрайната финансова криза на “Камп Ноу”. Междувременно според някои информации играчът вече има споразумение за лични условия с Уест Хем и е близо до трансфер в тима на Дейвид Мойс.