Аякс ще бъде без четирима ключови играчи в гостуването на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три от летните попълнения на амстердамци пропускат визитата в Разград

Трима от новите играчи на Аякс, привлечени през това лято, са аут от групата за двубоите с Лудогорец в  плейофите на Лига Европа. Най-скъпата придобивка на амстердамския гранд – Йосип Шутало, пътува с отбора за Разград, но не е регистриран за двубоя. Той бе привлечен от Динамо Загреб за над 20 млн. евро, като е вероятно да бъде включен в групата за реванша.

Късно снощи Аякс обяви привличането на Гастон Авила, който е купен от Роял Антверп за сумата от 12,5 млн. евро. Левият бранител също не е в състава за двубоя срещу българския шампион.

Централният нападател Чуба Акпом също няма да тормози защитата на “зелените”. Акпом дойде от Мидълзбро за 12,3 млн. евро това лято, но не е уреден за срещата с Лудогорец.

От скъпите нови играчи на Аякс е Карлос Форбс, който пристигна от отбора до 21 . на Манчестър Сити за 14 млн. евро и Бенямин Тахирович, който бе купен от италианския гранд  Рома за 7,5 млн. евро.

Титулярният вратар Джеронимо Рули също пропуска двубоя в Разград, тъй като е контузен.

Групата на Аякс:

Вратари: Джей Гортер, Диант Рамай, Чарли Сетфорд

Защитници: Хорхе Санчес, Девайн Ренх, Яков Медич, Оливие Аертсен, Йорел Хато, Оуен Виндал, Анас Салах-Един,

Полузащитници и нападатели: Бенямин Тахирович, Бранко ван ден Бомен, Силвано Вош, Кенет Тейлър, Дейви Клаасен, Стивън Бергхуис, Кристиян Хлинсон