Барселона ще се опита да привлече футболист на Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса може да се опита да подпише с 27-годишния испанец Алфонсо Педраса от Виляреал през летния трансферен прозорец на 2024 г.

Според информация на испанското издание Fichajes, Алфонсо Педраса е обект на интерес от страна на Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига търсят нов ляв бек, с който да се подсилят през летния трансферен прозорец през 2024 г. 27-годишната звезда на Виляреал се очертава като трансферна цел за каталунците.

Алфонсо Педраса имаше нужда от известно време, за да се утвърди във Виляреал. След като премина през академията на валенсианския клуб, той се впусна в периоди под наем в Англия и Испания. Но испанецът не поглежда назад, откакто стана редовен играч на “жълтата подводница” през сезон 2020/21.

Педраса беше първи избор за ляв бек за Виляреал през повечето от последните три сезона. Междувременно той записа 10 двубоя през този сезон, като има две асистенции. 27-годишният играч е популярна фигура на трансферния пазар, като Барселона е сред кандидатите да го привлекат.

Шави Ернандес има дългосрочно решение за ляв бек в отбора си, като Алехандро Балде постига големи успехи през последните 12 месеца. Но мениджърът на Барселона твърдо вярва в наличието на две качествени опции за всяка позиция. И тъй като Маркос Алонсо е изправен пред несигурно бъдеще в каталунския клуб, нов ляв бек се превърна в необходимост и Барса ще се стреми да вземе футболист на тази позиция през 2024 г.

Убеждаването на Виляреал да се раздели с испанеца може да е трудна задача. Въпреки това, възможността да играе за Барселона може да бъде изкушаваща за 27-годишния футболист. Така че ще бъде интересно да видим дали Педраса ще продължи кариерата си в каталунския клуб през сезон 2024/25.