Барселона ще следи внимателно белгийски талант от Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
18-годишният халф Артур Вермеерен е хванал окото на каталунците

Според доклад на испанското издание SPORT, 18-годишният белгийски халф Артур Вермеерен е обект на интерес от страна на Барселона. Каталунският гранд се е насочил към таланта в полузащитата на Антверп от дните на Жорди Кройф в клуба. И те ще проучват футболиста на белгийския тим по време на срещите си от груповата фаза на Шампионската лига.

Артур Вермеерен е един от най-големите млади таланти в родината си. Белгийският футболист започва своята младежка кариера в Лиерс СК, преди да прекара няколко години в Мехелен. Но акциите му скочиха, след като се присъедини към Роял Антверп преди половин десетилетие. И след като се издигна в йерархията, той дебютира в първия отбор в началото на миналия сезон 2022/23.

Оттогава 18-годишният футболист се развива с големи темпове, превръщайки се в ключова фигура за белгийския клуб. Той започна добре кампания 2023/24, като взе участие в осем двубоя и записа една асистенция. Междувременно прогресът на Вермеерен не остава незабелязан, привличайки вниманието на няколко клуба, включително Барселона.

Вермеерен е на радара на испанския шампион от няколко месеца, като Барса обмисляше негов трансфер през лятото. Сделка обаче не се осъществи, а вместо това Ориол Ромеу и Илкай Гюндоган подсилиха халфовата линия на Барселона. Интересът на клуба към младата перспектива обаче не е стихнал и те ще го следят отблизо в груповата фаза на Шампионска лига.