Жоао Палиня иска в Байерн Мюнхен през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалският халф информирал Байерн, че иска да се присъедини към тях през януари

Според реномирания журналист Кристиан Фалк, полузащитникът Жоао Палиня е настроен да премине в Байерн Мюнхен през януари. Португалският халф няма намерение да приема оферти от други клубове, тъй като баварците също възнамеряват да се върнат с нова оферта през следващия трансферен прозорец.

За историята на Жоао Палиня ще се говори през следващите няколко седмици, докато не наближи януарския трансферен проозорец. Португалският полузащитник беше на сантиметри от преминаване в шампиона на Бундеслигата, но неговият тим Фулъм отмени сделката минути преди затварянето на летния трансферен прозорец.

Байерн се беше договорил за сумата от 65 милиона евро с “котиджърс” за полузащитника и клубът му беше разрешил да пътува до Мюнхен. На немска земя Палиня премина медицински прегледи и дори изпълняваше някои медийни задължения, но необходимите документи за одобряване на трансфера от Фулъм така и не пристигнаха, което доведе до завръщането на португалеца в Лондон.

Причината за отказа на Фулъм е невъзможността им да намерят подходящ заместник на Палиня. След фиаското в последния ден от летния трансферен порозорец, Палиня продължава да иска да напусне Фулъм. Той желае да премине в Байерн през януари и няма да говори с други клубове.

Жоао Палиня е във Фулъм от лятото на 2022 г., когато бе закупен от Спортинг Лисабон. През миналия сезон той записа 35 мача във Висшата лига, като бе водещ играч за тима на Марко Силва.