Барселона ще трябва да натисне газта още на старта в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитаващият титлата си Барселона ще се изправи срещу Хетафе в първия си мач от сезон 2023/24 в Ла Лига

Барселона стартира новия сезон в испанското първенство с гостуване на Хетафе тази вечер от 22:30 ч. Воденият от Шави отбор спечели титлата през миналия сезон и е амбициран да защити короната си. Реал Мадрид ще бъде големият им съперник за титлата, а “белият балет” срази Атлетик Билбао като гост снощи, демонстрирайки амбициите си. Затова Барселона ще трябва да натисне газта още на старта на сезона и да се пребори за трите точки на “Колизеум Алфонсо Перес”.

Хетафе завърши на 15-о място в таблицата през миналия сезон. Те успяха да спечелят само 42 точки в своите 38 мача и завършиха само на две точки от зоната на изпадащите. Домакините направиха прилична серия към края на миналия сезон, което им помогна да запазят мястото си в испанския елит. През лятото Хетафе изигра седем контроли. В последната си проверак отборът срази Витес с 4:1 ще бъдат уверени в шансовете си за предстоящото домакинство.

Междувременно гостите бяха най-добрият отбор в лигата миналия сезон. Каталунците имаха най-добрата защита и втората най-добра атака в Ла Лига. Барселона спечели лигата комфортно, тъй като завършиха на десет точки пред втория Реал Мадрид. Момчетата на Шави участваха в общо пет мача по време на паузата. И те спечелиха четири от тези мачове, като единствената им загуба дойде срещу Арсенал.

Барселона намери мрежата в 21 от последните си 23 мача като гост. Каталунците ще се стремят със силна игра в атака да стигнат до победата в неделя. Хетафе няма успех в последните си пет мача срещу каталунския гранд и ще бъде изненада, ако се пребори за трите точки на старта на Ла Лига.