Новият Челси на Почетино срещу амбициран Ливърпул на “Стамфорд Бридж”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Още в първия кръг на Висшата лига ще се насладим на голямо дерби между "сини" и "червени"

Челси официално започва нова ера под ръководството на Маурисио Почетино днес, когато “сините” се изправят срещу впечатляващия Ливърпул на Юрген Клоп на “Стамфорд Бридж” от 18:30 часа. Гостите са в ролята на леки фаворити за победата, но Челси ще се опита да зарадва феновете на стадиона с положителен резултат.

Челси завърши на 12-то място в класирането на Висшата лига миналия сезон и не беше в най-добрата си форма през последната година. Сините назначиха Маурисио Почетино през лятото и той вече около месец работи с тима. Челси завърши наравно 1:1 с Борусия Дортмунд в последния си мач и има какво да доказва този уикенд. Ливърпул, от друга страна, си осигури пето място в таблицата на лигата миналия сезон и ще иска да прогресира тази година. Отборът от Мърсисайд се справи с Дармщат с 3:1 миналата седмица и ще бъде уверен преди този мач.

Челси се раздели с редица основни играчи, сред които Мейсън Маунт, Нголо Канте, Сезар Аспиликуета Кай Хаверц, Кристиан Пулишич, Матео Ковачич Калиду Кулибали и Едуард Менди. Отборът привлече Николас Джаксън и Кристофър Нкунку, като последният се контузи и е аут до края на годината. Маурисио Почетино ще работи с много млади футболисти и предстои да видим как ще изглежда Челси в първия мач.

Ливърпул също бе напуснат от някои важни фигури – Джордан Хендерсън, Фабиньо, Роберто Фирмино, Наби Кейта и Джеймс Милнър. Юрген Клоп подсили отбора с Доминик Собослай; Алексис Мак Алистър, като би трябвало да видим и двамата в игра на “Стамфорд Бридж”.

Ливърпул има добър исторически рекорд срещу Челси и спечели 84 от 194 мача, изиграни между двата отбора, за разлика от 65 победи на Челси.Последните шест мача между Ливърпул и Челси доведоха до равенства – най-дългата поредица от равенства, играни от “червените” срещу един съперник в английската Висша лига.