Левски ще трупа самочувствие преди реванша с Апоел срещу Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" излизат за задължителна победа на "Герена"

Левски се изправя срещу Ботев Враца в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на “Герена” е от 18.45 часа и е четири дни преди реванша на “сините” срещу Апоел Беер Шева в Лига на конференциите. Тимът на Николай Костов излиза за победа срещу врачани, за да натрупа самочувствие и да повдигне увереността си преди реванша срещу израелците.

След ремито 1:1 при визитата на Апоел Беер Шева преди три дни, отборът на Левски се завръща към ангажиментите в родното първенство. “Сините” спечелиха убедително с 6:0 в последния си мач срещу Локо София миналия уикенд. Сега отборът на Ники Костов ще се стреми към нова подобна победа. Разбира се, малко вероятно е Левски да постигне нов разгромен успех. Трите точки обаче са важни за тима на домакините и ще ги пратят в топ 3 на класирането, измествайки временно отбора на Берое.

Ботев Враца пристига на “Герена” като 13-ти в таблицата с 3 точки след 4 изигрнаи срещи. Врачани са вкарали само 2 гола от началото на сезона – при успеха с 2:0 над Славия. В останалите си два мача отборът загуби с 0:5 от Лудогорец и 0:4 от Локо Пловдив. Ботев Враца ще се опита да избегне нова голяма загуба в първенството. В последните две визити на “Герена”, отборът отстъпи с резултат 0:2. Ботев Враца не е вкарвал попадение като гост на Левски в четири поредни срещи, но пък на два пъти си тръгна с точка след нулеви равенства. Дали Ботев Враца може отново да вземе нещо от “Герена” или Левски ще запише нова победа в шампионата ще разберем в неделя вечер.