Аякс е все по-близо до привличането на български национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илия Груев е пред трансфер в нидерландския гранд, който може да срещне Лудогорец в Лига Европа

Българският полузащитник Илия Груев е много близо до преминаване в нидерландския гранд Аякс Амстердам, според информация на журналиста от “Кикер” Тим Людеке. Националът на България не беше в групата на “бременските музиканти” за мача с Виктория Кьолн за Купата на Германия, като вчера Вердер отстъпи с 2:3 на доста по-скромния си опонент.

Очаква се Илия Груев да бъде продаден още през следващата седмица. Аякс се опитва да привлече футболист с профил като българския национал. Нидерландците трансферираха Едсон Алварес в Уест Хем и сега искат да вземат нов дефанзивен халф, като тяхната основна цел е Илия Груев, в който виждат потенциал.

Твърди се, че грандът от Амстердам е готов да плати 4 млн. евро за 23-годишния халф на Вердер, а той е харесан от спорния директор на клуба Свен Мислинтат, който познава много добре качествата му, тъй като доскоро бе на работа в отбора на Щутгарт. Интересът на Аякс към Илия Груев датира от лятото на 2022 г.

Наставникът на Вердер Оле Вернер заяви, че не знае нищо за трансфер на българина. Той каза, че е избрал да разчита на новото попълнение Сене Линен вместо на Груев в срещата с Виктория, защото “интегрира нов футболист в състава”.