Барселона влиза в битката за голмайстора на Фейенорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига Барселона се интересува от привличането на Сантяго Хименес, който е цел на Реал Мадрид

Според информация на медията SPORT, нападателят Сантяго Хименес е обект на интерес от Барселона. Звездата на Фейенорд е един от най-търсените играчи на трансферния пазар. Междувременно “блаугранас” ще се сблъска със силна конкуренция от големия си съперник Реал Мадрид в надпреварата за подписа на мексиканския национал.

Сантяго Хименес се утвърди като един от най-добрите млади нападатели в Европа, откакто се присъедини към Фейенорд от Круз Азул миналата година. 22-годишният футболист бързо се утвърди в титулярните 11 на нидерландския клуб. И той изигра важна роля за спечелването на титлата в Ередивизи от Фейенорд през сезон 2022/23.

Мексиканският национал продължи оттам, откъдето спря миналия сезон, като вече има 15 гола и три асистенции в 12 мача във всички състезания. Прогресът на Хименес не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко топ отбора в Европа. Барселона и Реал Мадрид са сред кандидатите да го привлекат през 2024 г.

Барселона се подсили с Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен миналата година, като полският национал вече остави своя отпечатък за клуба. Но той вече е в залеза на бляскавата си кариера, така че е редно Барселона да инвестира в млад нападател, а клубът следи играчи като Юсуфа Мукоко, Хулиан Алварес и други.

Трансферна цел на клуба според SPORT вече е и Сантяго Хименес. Мексиканският национал се представя просто впечатляващо в последната една година. Но Барса ще се сблъска със сериозна конкуренция за подписа му, тъй като и клубове от Висшата лига също имат желание да подпишат със звездата на Фейенорд.