Барселона засилва интереса си към Иван Фреснеда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците ще се опитат да вземат 18-годишния защитник на Валядолид

Според информация на испанското издание SPORT, десният бек на Валядолид Иван Фреснеда остава на радара на Барселона. И каталунският гранд е готов да засили усилията си да подпише с 18-годишния талант. Междувременно тийнейджърът има освобождаваща клауза на стойност 20 милиона евро в договора си с тима на Валядолид.

Иван Фреснеда впечатли мнозина специалисти след страхотната си кампания като професионален футболист. Бившият юноша на Реал Мадрид се представи много добре за Реал Валядолид миналия сезон. И въпреки че “лилаво-белите” не успяха да предотвратят изпадането, той игра на страхотно ниво.

18-годишният защитникът беше твърд титуляр в състава на Реал Валядолид през миналия сезон, като се появи 26 пъти за своя клуб. Но той може да е изиграл последния си мач за тима от Сегунда дивисион на фона на нарастващия интерес към неговите услуги. Освобождаващата клауза на стойност 20 милиона евро прави младежа привлекателна перспектива на пазара.

Испанецът също няма недостиг на ухажори, като няколко клуба от топ първенствата искат да го вземат. С него са свързвани отборите на Арсенал, Борусия Дортмунд и Ювентус. Но Барселона ще се справи с конкуренцията за Фреснеда, ако плати 20 милиона евро, за да си осигури услугите му, тъй като футболистът иска да премине във водения от Шави отбор.