Ман Юнайтед подписа нов 10-годишен договор с Адидас за рекордна сума
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рекордна сделка за "червените дяволи" - 900 млн. паунда влизат в касата на клуба

Английският гранд Манчестър Юнайтед съобщи, че е подписал нов 10-годишен договор с германския гигант за спортно облекло Адидас в понеделник на стойност минимум 900 милиона паунда. Новото споразумение на “червените дяволи” с германския концерн ще влезе в сила от 2025 г., когато изтича настоящия контракт.

Двете страни са партньори от сезон 2015/16, като се събраха отново след 23-годишна пауза и те казаха, че новата сделка ще се съсредоточи значително „върху женския отбор на Манчестър Юнайтед“.

„Новата сделка увеличава фокуса върху женския отбор на Манчестър Юнайтед от повторното им представяне през 2018 г. – продължавайки ангажимента на Манчестър Юнайтед и Адидас да движат  женския футбол напред“, гласи изявление на уебсайта на Юнайтед.

Бьорн Гулден, главен изпълнителен директор на Adidas, каза, че естествено двете страни да продължат сътрудничеството си, като се има предвид техният статус в спорта.

„Adidas и Манчестър Юнайтед са две от най-важните марки в международния футбол и е много естествено да продължим сътрудничеството си“, каза той в изявление.

„Ще комбинираме традиция и иновация, за да зарадваме както играчите, така и феновете”, се казва още.

Ман Юнайтед не изнесе информация за новия договор с Адидас, но BBC информира, че е на стойност най-малко 900 милиона паунда.