Бейл пропуска мача с България, Рамзи се връща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Завърналият се в Тотнъм Гарет Бейл не попадна в разширения състав на Уелс за контролната среща с Англия и мачовете от Лигата на нациите срещу Ирландия и България този месец.

Новината, разбира се, не е изненадваща, тъй като 31-годишният нападател страдаше от контузия в коляното още преди завръщането си в редиците на Шпорите миналия месец.

“Не е нещо сериозно, но трябва да му се обърне внимание”, коментира селекционерът на Уелс Райън Гигс.

“За нещастие след последния ни лагер в началото на септември Гарет не е тренирал. Той едва преди няколко дни започна занимания на трева.

“Говорихме с Гарет и с медицинския екип и преценихме, че за него тези мачове идват твърде рано. На него му трябва още малко време, за да се възстанови напълно. Контузията не е тежка, но трябва да асе подходи внимателно. Вярвам, че той ще може да се завърне в игра съвсем скоро”, допълни той.

В състава на Уелс заобаче се завръща халфа на италианския шампион Ювентус Аарън Рамзи.

21-годишният защитник Райс Норингтън-Дейвис, играещ под наем в Лутън Таун, и халфът на Нотингам Форетс Бренън Джонсън, който е под наем в Линкълн Сити, получиха първи повиквателни за националния отбор.

В центъра на защитата след травми на разположение са Крис Мефъм от Борнемут и Джо Родън от Суонси Сити, но Том Локиър от Лутън и Джеймс Лорънс от Андерлехт не попаднаха в групата.

Капитанът Ашли Уилямс, който в момента е без отбор, е оставен извън състава, но рекордьорът по мачове с националния екип с 96 Крис Гънтър е повикан, въпреки че също е без клуб.

Уелс среща Англия в контрола на “Уембли” на 8 октомври, а на 11 октомври гостува на Ирландия, след което три дни по-късно играе срещу Българи в София.

Състав на Уелс:

Вратари: Уейн Хенеси (Кристъл Палас), Дани Уорд (Лестър Сити), Адам Дейвис (Стоук Сити)

Защитници: Крис Гънтър (без отбор), Бен Дейвис (Тотнъм), Конър Робъртс, Бен Кабанго и Джо Родън (Суонси Сити), Итън Ампаду (Шефийлд Юнайтед), Крис Мефъм (Борнемут), Неко Уилямс (Ливърпул), Райс Норингтън-Дейвис (Лутън)

Полузащитници: Аарън Рамзи (Ювентус Торино), Джонатан Уилямс (Чарлтън), Хари Уилсън (Ливърпул), Дейвид Бруукс (Борнемут), Джо Морел (Бристъл Сити), Уил Волкс (Кардиф Сити), Матю Смит (Манчестър Сити), Дилън Левит (Манчестър Юнайтед), Бренън Джонсън (Линкълн Сити)

Нападатели: Хал Робсън-Кану (Уест Бромич), Даниел Джеймс (Манчестър Юнайтед), Кифър Муур (Кардиф Сити), Тайлър Робъртс (Лийдс Юнайтед), Бен Уудбърн (Ливърпул), Раби Матондо (Шалке 04)